Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Συγγράματα φέτος θα έχουν μόνο οι "αιώνιοι"... tabula rasa.

Με σοβαρή εμπλοκή στη διανομή των φοιτητικών συγγραμμάτων, η οποία απειλεί να αποτελέσει τη θρυαλλίδα της επόμενης ανάφλεξης στην ανώτατη εκπαίδευση, ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα η νέα ακαδημαϊκή χρονιά στις περισσότερες σχολές της χώρας, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο (28.09.2008).

[...]


Για τη λίστα πανηγύρισε η ΔΑΠ περισσότερο από όσο πανηγύρισε για κάθε άλλη ρύθμιση του νέου νόμου. Επρόκειτο για σχεδόν αυτούσια μεταφορά στο νόμο πρότασης της παράταξης για την κατάργηση του ενός και μοναδικού φοιτητικού συγγράμματος. Πλέον αμφισβητείται εκ βάθρων από σημαντική μερίδα της πανεπιστημιακής κοινότητας όχι μόνο λόγω των πρακτικών προβλημάτων που ανακύπτουν κατά την εφαρμογή της, αλλά και λόγω βάσιμων προβλέψεων ότι όλη αυτή η αναστάτωση θα καταλήξει ξανά στην κυριαρχία του συγγράμματος που θα υπογράφει ο διδάσκων το μάθημα. Στις λίστες των περισσότερων τμημάτων συμπεριλαμβάνεται το σύγγραμμα του διδάσκοντος, από το οποίο θα αντλούνται τα θέματα των εξετάσεων.

Περισσότερα από την e-Paideia

... ... ...

Κι όμως... κι όμως...έτσι είναι.

Στην πραγματικότητα, σ' αυτήν την εξεταστική μπορούν να συμμετέχουν μόνο οι "αιώνιοι"...αυτοί που τους χαλάγανε τη μόστρα ντε... Αυτοί, οι τράγοι...οι αποδιοπομπαίοι.
Διότι, κατά πάσα πιθανότητα, μόνο αυτοί θα έχουν βιβλία στις εξετάσεις.
Από κάποιες σχολές, ακόμη δεν έχουν φύγει οι λίστες με τα ονόματα των φοιτητών για τους εκδοτικούς οίκους... παρά ταύτα, έχει βγει πρόγραμμα...

Να σου δώσω μια να σπάσεις, αχ ρε κόσμε γυάλινε,
και να φτιάξω μια καινούρια κοινωνία άλληνε...

Έλεγε εκείνο το άσμα που δεν κατηγορήθηκε ποτέ ότι υποκίνησε επεισόδια

Ο Μάνος Χατζιδάκις για την παράδοση...

Ο Μάνος Χατζιδάκις για την παράδοση...
Ένα κείμενο επίκαιρο, αντίδοτο στην βλακεία που διεκδικεί εύσημα πατριωτισμού... με ένα "κλικ" στην εικόνα διαβάστε το...

Μάθε πόσο μετράει η υπογραφή σου...