Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Προσβλήθηκε ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης...

Αναρτήθηκε από apneagr και αντιγράφω...


To Greek American News Agency μαζί με άλλα sites ξεκινάει δυναμικά μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τον Ελληνο-Αυστραλό συγγραφέα Χάρη Νικολαΐδη που καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση για προσβολή της βασιλικής οικογένειας της Ταϊλάνδης. Οι εικόνες που μεταδίδουν εδώ και λίγες ώρες τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία είναι συγκλονιστικές δείχνοντας τον νεαρό καθηγητή αλυσοδεμένο ο οποίος σπαρακτικά ζητά συγνώμη από τις αρχές. Απαιτείται ευαισθητοποίηση όχι μόνο από το Αυστραλιανό Υπουργείο εξωτερικών το οποίο ήδη κινητοποιείται σύμφωνα με πληροφορίες μας αλλά και από το ελληνικό Υπουργείο εξωτερικών.
(...)
O Ελληνο Αυστραλός... συγγραφέας Χάρης Νικολαΐδης καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση στη Ταϊλάνδη για προσβολή του μονάρχη τού έθνους σε ένα μυθιστόρημα που συνέγραψε το 2005. Η παράγραφος θεωρήθηκε προσβλητική.
Μάλιστα αρκετοί ανταποκριτές απέφυγαν να μεταδώσουν τις ακριβείς φράσεις για τις οποίες καταδικάστηκε φοβούμενοι αντίστοιχα μέτρα εις βάρος τους. Το Ποινικό Δικαστήριο του Μπανγκόκ καταδίκασε σήμερα τον Νικολαΐδη, 41, αφού παραδέχθηκε την ενοχή του για υπόθεση του νόμου lese majeste, που φέρνει επιβολή στην φυλακή θητεία τριών έως 15 ετών για δυσφήμιση, εξύβριση ή απειλή εναντίον της βασιλικής οικογένειας.


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

....

ΥΓ δικό μου

Ναι...Ναι...στην Ταϊλάνδη , την μέρχι πρότινος "πρωτεύουσα της παιδικής πορνείας"...

Προσβλήθηκε ο βασιλιάς από ένα μυθιστόρημα...
Τον ενόχλησε ένα μυθιστόρημα...

Η πραγματικότητα, δηλαδή, δεν τον ενοχλεί.

Ο Μάνος Χατζιδάκις για την παράδοση...

Ο Μάνος Χατζιδάκις για την παράδοση...
Ένα κείμενο επίκαιρο, αντίδοτο στην βλακεία που διεκδικεί εύσημα πατριωτισμού... με ένα "κλικ" στην εικόνα διαβάστε το...

Μάθε πόσο μετράει η υπογραφή σου...