Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Η Ελλάδα θάβει τον πλούτο της, φυσικό και πολιτιστικό, κάτω από τόνους σκουπίδια… Οβριόκαστρο Κερατέας… 1.

Εισβολή με ΜΑΤ στο Οβριόκαστρο Κερατέας

Πραγματική εισβολή έκαναν χθες τα ξημερώματα οι δυνάμεις των ΜΑΤ στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου Κερατέας, προκειμένου να καταφέρουν να περάσουν τα μηχανήματα για την εγκατάσταση του εργολάβου που έχει αναλάβει το έργο της δημιουργίας ΧΥΤΑ στη περιοχή.
Πιο συγκεκριμένα, στις 4:30 το πρωί του Σαββάτου, τα ΜΑΤ κατέλαβαν το σημείο συλλαμβάνοντας τον Δήμαρχο κ. Σταύρο Ιατρού που ήταν επιφυλακή στο σημείο καθώς και τον αδερφό του. Μετά την πάροδο λίγων ωρών ο Δήμαρχος αφέθηκε ελεύθερος αλλά ίσως του ασκηθεί ποινική δίωξη για παρακώλυση συγκοινωνιών …
Στο σημείο έχουν περάσει τρία σκαπτικά μηχανήματα τα οποία πρόκειται να ξεκινήσουν εργασίες στο χώρο που έχει ανακηρυχθεί αρχαιολογικός και τοπίο ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους.
Επιπλέον δεν έχουν απαλλοτριωθεί οι εν λόγω εκτάσεις, δηλαδή τα ΜΑΤ και οι εργολάβοι έχουν καταλάβει ιδιωτικές περιουσίες. Οι κάτοικοι απέκλεισαν από νωρίς το πρωί την περιοχή, όπου νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια, ενώ τα ΜΑΤ στην προσπάθειά τους να απωθήσουν το συγκεντρωμένο πλήθος έκαναν χρήση δακρυγόνων, με αποτέλεσμα τα προκληθεί πυρκαγιά στην πλαγιά του βουνού.
Οι κάτοικοι της περιοχής, με επικεφαλής τη δημοτική αρχή, αντιδρώντας στην κατασκευή του ΧΥΤΑ τονίζουν τα εξής: «Καλούμε τη κυβέρνηση και τη δικαιοσύνη να σταματήσει έστω και αυτή τη στιγμή την παράνομη και αυθαίρετη καταστροφή που πάει να διαπράξει. Είναι έγκλημα αυτή η χωροθέτηση υπέρ συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων. Είναι έγκλημα για το περιβάλλον. Είναι έγκλημα για τον πολιτισμό. Είναι παράνομη η χωροθέτηση και οι κάτοικοι δε πρόκειται να υποχωρήσουν.
Αυτή η κυβέρνηση δεν έδωσε ούτε δέκα λεπτά για να ασχοληθεί και να ενημερωθεί για το ζήτημα. Ο υπουργός αυθαίρετα και αντιδημοκρατικά απλά έδωσε την εντολή για την εισβολή, καταστρατηγώντας κάθε δημοκρατική αρχή που επιβάλλει ότι τέτοια έργα πρέπει να έχουν την κοινωνική αποδοχή».
Σ.Κ. 

Πηγή: http://www.mesogianews.gr/  


ΥΓ... Θα συνεχίσω την αναφορά στο θέμα αλλά και στην ιστορική και φυσική αξία της περιοχής... πέρα από την αξία της ζωής των κατοίκων που είναι και το πρώτο ζητούμενο.



Ο Μάνος Χατζιδάκις για την παράδοση...

Ο Μάνος Χατζιδάκις για την παράδοση...
Ένα κείμενο επίκαιρο, αντίδοτο στην βλακεία που διεκδικεί εύσημα πατριωτισμού... με ένα "κλικ" στην εικόνα διαβάστε το...

Μάθε πόσο μετράει η υπογραφή σου...