Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2009

Για τις 100 πρώτες ημέρες...

.

Επειδή είναι πολλοί που παρακαλούν την αποτυχία της νέας Κυβέρνησης κι άλλοι που μαδούν μαργαρίτες για να δουν αν θα πετύχει ή ακόμη κάποιοι που πανηγυρίζουν χωρίς περίσκεψη… αναδημοσιεύω μέρος από την ομιλία του Συνήγορου του πολίτη Γ. Καμίνη στην πρώτη ανοικτή συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου.
...
Όπως είπε ο επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής, ο Συνήγορος του Πολίτη ενημέρωνε πάντα, κατά την 11χρονη θητεία του, τους εκάστοτε υπουργούς, ανεξαρτήτως κυβερνήσεως, για τα προβλήματα και τις εκκρεμότητες της διοικήσεως», ωστόσο «η αρχή στερείτο θεσμικών συνομιλητών, Ο κ. Καμίνης χαρακτήρισε τη δημόσια διοίκηση «ευνουχισμένη, φοβισμένη και ευθυνόφοβη», σημειώνοντας ότι «έχει καλλιεργηθεί η εντύπωση πως η δημόσια διοίκηση είναι ανίκανη να διεκπεραιώσει και να υποστηρίξει το έργο της» και τόνισε ότι «πρώτιστο καθήκον είναι η επίδειξη εμπιστοσύνης στη δημόσια διοίκηση». «Οι υπουργοί -σημείωσε- έχουν την τάση να περιβάλλονται από τους μετακλητούς συνεργάτες τους» και υπογράμμισε ότι «οι υπουργοί πρέπει να εμπιστευθούν τη δημόσια διοίκηση και με λίγη υπομονή θα δουν τα στερεότυπα να ανατρέπονται».

«Η ΕΕ, εδώ και χρόνια, έχει υιοθετήσει το μοντέλο διοίκησης, μέσω υιοθέτησης στόχων, πρακτική που ψήφισε και η Βουλή τον Φεβρουάριο του 2004, όμως έκτοτε αυτή η πρακτική προχωρά αργά», ανέφερε ο κ. Καμίνης και τάχθηκε υπέρ της υιοθέτησης βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων, και μακροπρόθεσμων στόχων από τη διοίκηση. «Οι στόχοι -επεσήμανε- και η παρακολούθηση τους, πρέπει να είναι ανεξάρτητοι από τις κυβερνητικές αλλαγές».
«Η δημόσια διοίκηση πρέπει να είναι χειραφετημένη, όχι αυτονομημένη, ενώ δεν είναι δυνατόν κάθε κυβερνητική αλλαγή να ισοδυναμεί με μια "μικρή Μεταπολίτευση"», συμπληρωσε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στα λεγόμενα του πρωθυπουργού περί ριζικών τομών στη διοικητική διάρθρωση της χώρας, ο κ. Καμίνης είπε ότι «αυτό θα εξοικονομήσει πόρους και θα εξορθολογήσει τη δημόσια διοίκηση».
Δεν νομίζω ότι υπάρχει πολίτης σε αυτή τη χώρα που να μην έχει διαπιστώσει την αλήθεια των λεγομένων…
Ευνουχισμένη και δειλή δημόσια διοίκηση και απελπισμένοι πολίτες που περίμεναν μάταια να λειτουργήσει κάτι…

Κατάλοιπο κι αυτό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας;;;
Τι να πω;

Το θετικό είναι ότι ο νέος πρωθυπουργός δεν είναι μπολιασμένος με τέτοια κατάλοιπα. Κάτι που, πιστέψτε με, το έχει ανάγκη η χώρα.


Το αρνητικό είναι ότι υπάρχουν ακόμη πολίτες που παρακαλούν την αποτυχία του.
Δεν θα τους σχολιάσω ούτε θα το σχολιάσω…

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα εδώ: http://www.naftemporiki.gr


.

Ο Μάνος Χατζιδάκις για την παράδοση...

Ο Μάνος Χατζιδάκις για την παράδοση...
Ένα κείμενο επίκαιρο, αντίδοτο στην βλακεία που διεκδικεί εύσημα πατριωτισμού... με ένα "κλικ" στην εικόνα διαβάστε το...

Μάθε πόσο μετράει η υπογραφή σου...