Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

Πώς 41' λεπτά και 14'' δεύτερα μπορούν να χωρέσουν όλη την Ελλάδα - Αφιερωμένο στη Βερονικούλα


Αν νομίζεις ότι ξέρεις την συμβολή της χώρας μας στον παγκόσμιο πολιτισμό, μην το δεις... αν νομίζεις ότι εξαιτίας αυτής της συμβολής αξίζει να σταθούμε πάνω και όχι πλάι στους άλλους λαούς ... μην το δεις, δεν θα καταλάβεις.Αν όμως νομίζεις ότι αξίζει να προσπαθήσουμε τότε αυτό το video φτιάχτηκε για σένα Ευχαριστώ από καρδιάς τον ποιητή Ηλία Κεφάλα που μου το έστειλε ως καλοχρονιάτικο δώρο.

******Πηγή επεξήγησης: www.lifo.gr

Ένα ισπανικό βίντεο -με δυνατότητα επιλογής ελληνικών υποτίτλων- το οποίο μιλά για την προσφορά του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στην ανθρωπότητα. Εκφωνήθηκε από τον γνωστό ελληνιστή Pedro Olalla στην Ημερίδα Κλασσικού Πολιτισμού του Σαγούντο της Ισπανίας, με αφορμή την πρόταση κατάργησης του μαθήματος των ελληνικών στην ισπανική εκπαίδευση, στην οποία πρόταση φυσικά και εναντιώνεται. Ενώ η υποστήριξη του ελληνισμού στο βίντεο είναι συγκινητική, ταυτόχρονα η ανάγνωσή του αποκλείει κάθε εθνικισμό και μάλιστα προτρέπει τον θεατή σε μια στάση ουμανιστική.

Ο Μάνος Χατζιδάκις για την παράδοση...

Ο Μάνος Χατζιδάκις για την παράδοση...
Ένα κείμενο επίκαιρο, αντίδοτο στην βλακεία που διεκδικεί εύσημα πατριωτισμού... με ένα "κλικ" στην εικόνα διαβάστε το...

Μάθε πόσο μετράει η υπογραφή σου...