Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019

Προς τους φίλους μου τους ορθόδοξους ιερείς, εν όψει του συλλαλητηρίου της Κυριακής 20/1/2019 για την συμφωνία των ΠρεσπώνΓνωρίζετε καλά αγαπημένοι μου, πως η Σωτηρία δεν "περνάει" μέσα από τα εθνικά θέματα. Μπορείτε βεβαίως να έχετε όποια άποψη θέλετε γι αυτά, αλλά είναι επικίνδυνο να την μπερδεύετε με το ποιμαντικό έργο σας. Είναι θανατηφόρα επικίνδυνο να κατηχείτε, να διχάζετε και να στρέφετε τον λαό προς άλλα ζητήματα εκτός από εκείνα που οδηγούν στον Χριστό. Σκοτίζεται ο νους των ανθρώπων έτσι και θέτουν στο κέντρο της πίστεως άλλα και άλλους.
Κέντρο της πίστης μας, το γνωρίζετε καλά, είναι ο Χριστός και εσείς είστε μυσταγωγοί. Κληθήκατε να μεταδώσετε το σκίρτημα και καλείστε να επιτελείτε και να μεταδίδετε τα Μυστήριά Του τα φρικτά. Αυτός είναι ο δικός σας σταυρός. Θυμάστε τι είπε στον Πέτρο. "Μ' αγαπάς Πέτρο; Τότε ποίμανε τα πρόβατά μου".... "ακολούθησέ με"...
Να ακολουθείτε τον Χριστό κληθήκατε και να μας οδηγείτε κι εμάς προς Εκείνον και την Βασιλεία του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Σας παρακαλώ από την καρδιά μου, μην το ξεχνάτε.
Σκανδαλίστε μας με Χριστό. Σκανδαλίστε μας με Χριστό και αφήστε τον καθέναν να πρεσβεύει ό,τι θέλει στα πολιτικά ζητήματα.
Ο Θεός να μας φωτίζει όλους.

Ο Μάνος Χατζιδάκις για την παράδοση...

Ο Μάνος Χατζιδάκις για την παράδοση...
Ένα κείμενο επίκαιρο, αντίδοτο στην βλακεία που διεκδικεί εύσημα πατριωτισμού... με ένα "κλικ" στην εικόνα διαβάστε το...

Μάθε πόσο μετράει η υπογραφή σου...