Διώνη Ανδρίκου - Κτηνίατρος

Κυριακή, 26 Ιουλίου 2009

Του «αγίου» Κωνσταντίνου Καραμανλή ανήμερα…

.


Εμ, να τα που τα λέγαμε…

Όχι εγώ δηλαδή, εγώ απλά αναδημοσίευα…

Ο φίλος συν-blogger Φαίδων Θεοφίλου, συγγραφέας και ποιητής, που από το βήμα του ιστολογίου του «Ο Θεός στο Καφενείο», έγραφε για την προσπάθεια ξεπλύματος του θείου Καραμανλή του γεροντότερου μέσω της ψηφοφορίας του Σκάι για τους 100 μεγαλύτερους Έλληνες.


Έγραφε τότε: «Είναι δυνατόν να μπαίνει ο Καραμανλής δίπλα στον Ιωάννη Καποδίστρια και τον Εθνάρχη Ελευθέριο Βενιζέλο που παρέλαβε την Ελλάδα ως τη Λαμία και την έφτασε ως τη Βουλγαρία; Είναι δυνατόν να μπαίνει Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, που μας έλεγε συμπαθητικές παροιμίες, να ψηφιστεί ως «Μεγάλος Έλληνας» μαζί με τον Αριστοτέλη, τον Πλάτωνα, το Σωκράτη και τον Περικλή; Είναι δυνατόν ο Κ. Καραμανλής να μπαίνει για «Μεγάλος Έλληνας» μαζί με τον Μέγα Αλέξανδρο; Έλεος! Έχουν χάσει οι άνθρωποι του Σκάι την αίσθηση του γελοίου ή μας περνάνε μαζί με τον Ίδρυμα Κωνσταντίνου Καραμανλή, για τόσο ηλίθιους;
.
Δεν έπρεπε αυτοί που υποβιβάζουν τους Πραγματικά «Μεγάλους Έλληνες» στο επίπεδο του Σάκη Ρουβά για να συμπεριλάβουν με το ζόρι και τον Καραμανλή στο ανόητο παιχνίδι τους, να υπολογίσουν και τους Έλληνες που ακόμα θυμούνται;;;


Τους Έλληνες που θυμούνται τις εκλογές της βίας και νοθείας, όπου ψήφιζαν τα…δέντρα και τα… νεκροταφεία για να εκλεγεί ο Καραμανλής. Τον πολιτικό που στη δεκαετία του 60 αντί να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάπτυξης για τη χώρα, ξεπούλησε τα ελληνικά νιάτα στις στοές του Βελγίου και στις φάμπρικες της Γερμανίας. Το παρακράτος που στήριξε τον Καραμανλή, στηρίχτηκε απ' αυτόν, και φακέλωνε τους πολίτες ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Το παρακράτος που δολοφόνησε το Λαμπράκη και έκανε τον ίδιο τον Καραμανλή να αναρωτηθεί δημόσια, «Ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα όταν ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός, (δεν…του το είχε πει κάποιος…) και που όταν είδε τα δύσκολα, έφυγε νύχτα για το Παρίσι με ψεύτικο όνομα. (Τριανταφυλλίδης) Το μόνο θετικό που έκανε ήταν πως έβαλε τη χώρα στην Ε.Ε.. Έκανε δηλαδή το αυτονόητο, αφού η ένταξη της Ελλάδας ήταν μονόδρομος, λαμβανομένων υπ’ όψη και των διαρκών απειλών της Τουρκίας.»


Και να που οι προσπάθειες αγιοποίησης δεν τελειώνουν…


Η Κυβέρνηση των ανεψιών, με αφορμή την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, προσπαθεί να μας πείσει ότι ο Καραμανλής έριξε την χούντα… από το Παρίσι.


Προσπαθεί να μας πείσει ότι η άρνησή του να στηρίξει το Κίνημα του Πολεμικού Ναυτικού τον Μάιο του 1973 (όπως και το 1969) ήταν… δικαιολογημένη.


Ότι η βουβαμάρα του στα γεγονότα του Πολυτεχνείου και της Νομικής ήταν ηθική και αρμόζουσα σε κάποιον που πλασαριζόταν ως «εθνάρχης» και σήμερα σερβίρεται ως θεός.

Το αιτιολογικό για την στάση του-κατά πως γράφει το Αρχείο Καραμανλή τ.7 σ. 177- είναι ότι δεν ήξερε «υπεύθυνα, εκ των προτέρων» αυτούς που ξεσηκώνονταν ή σχεδίαζαν κινήματα…

Ε, μωρέ καλά τα λέει το ανέκδοτο… Δεν ήξερες… δεν ρώταγες;


Κοινώς μας δουλεύουν ψιλό γαζί όλοι μαζί…


Αν δεν ήξερε ο Καραμανλής, ο μάστορας και διευθυντής του παρακράτους… τότε ποιος ήξερε, εγώ;

Που κι εγώ δηλαδή ήξερα κι ας ήμουν παιδί… αλλά λέμε τώρα.


ΥΓ1… Όχι πολλά κεριά παιδιά στην πολιτική μνήμη του, κάνει ζέστη… φτύσιμο να δροσιστούν… μόνο.


ΥΓ2… Ο Παπούλιας, στην Γιορτή της Δημοκρατίας, τους έλεγε ότι την κατάντησαν την Δημοκρατία σαν τα μούτρα τους με τα σκάνδαλα και τις ρεμούλες κι αυτοί… χειροκροτούσαν.


ΥΓ3… Μωρέ… Μαύρο! Μαύρο δαγκωτό.


.

Ο Μάνος Χατζιδάκις για την παράδοση...

Ο Μάνος Χατζιδάκις για την παράδοση...
Ένα κείμενο επίκαιρο, αντίδοτο στην βλακεία που διεκδικεί εύσημα πατριωτισμού... με ένα "κλικ" στην εικόνα διαβάστε το...

Μάθε πόσο μετράει η υπογραφή σου...